2011. november 16., szerda

Hoffmann Rózsa: Pokorni egy éve a nyilvánosság előtt kritizál

A Fidesz-KDNP egy nagy gyűjtőpárt, vannak különböző nézetű emberek, Pokorni Zoltán az államtitkárság és a kormány álláspontjához képest egy végletesen más álláspontot képvisel az oktatási törvényekről - mondta az oktatási államtitkár az Inforádiónak az Országgyűlésben kapott kritikákra reagálva. Hoffmann Rózsa kiemelte: nem lepte meg Pokorni Zoltán szónoklata, hiszen "egy év óta minden alkalmat megragad, hogy a kritikáját a nyilvánosság előtt fejtse ki".


Hoffmann Rózsa szerint az államtitkárság csapata is megfelelő potenciállal rendelkezik egy törvény megalkotásához. Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke több ponton nem ért egyet a törvény módszereivel, például azzal, hogy a jogszabály elveszi az önkormányzatok fenntartói jogát. Az MSZP egyenesen a visszavonására szólította fel a kormányt, civil oktatási szervezetek pedig demonstrációt kezdtek a Parlamentnél. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Pokorni Zoltánnal nem egyeztetett a törvényekről, kritikákat csak a nyilvánosság előtt kapott.


Hoffmann Rózsa kiemelte: a fenntartó kérdésében például nem az a fontos, hogy az államé az intézmény, és az önkormányzat visszaveheti, vagy a helyhatóságé, de ha nem tudja fenntartani, átadhatja, hanem a stabilitás.

Az oktatási államtitkár szerint alaptalan vád az, hogy a kormány a kisiskolák ellen lenne. Minden településen, ahol nyolc gyerek van, és a szülők igénylik, működnie kell az alsó tagozatnak. A kisebb településeken összevont osztályok is működhetnek, ez pedagógiailag is hasznos lehet - emelte ki Hoffmann Rózsa. Hozzátette: felső tagozatot csak ott zárnak be, ahol elfogynak a tanulók, erre csak kevés helyen lehet számítani.

www.mti.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése